ModderDag: een fantastische vieze traditie!

Geplaatst op: 15 jul 2021 Bekijk de video

Tijdens ModderDag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. En daarbij mag je vies worden! Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, ontdekken en beleven.

Water en zand zijn elementen uit de natuur. Als je goed om je heen kijkt kun je ze vinden en dus modder maken. Buiten met modder spelen brengt de kinderen dicht bij de natuur én in de frisse buitenlucht.

Schoapie mag ik overvaren

Geplaatst op: 22 jun 2021 Bekijk de video

Wandelen met kinderen is ontzettend leuk! Een kind heeft tijd nodig om te spelen en te ontdekken. Kinderen verwonderen zich over alles wat ze tegenkomen, van grassprietjes tot beestjes die rondlopen. Sinds kort hebben we bij ’t Schoapie een boot in het weiland staan. Dat is leuk om naar toe te wandelen. We kunnen op de boot klimmen, onder de boot kruipen, over de stapstenen lopen en heerlijk met water en zand spelen. Een ware ontdekkingsreis!

Zijn jullie benieuwd naar de boot? Kijk dan snel het filmpje!!

Rabarber

Geplaatst op: 7 jun 2021 Bekijk de video

Het seizoen van rabarber loopt ongeveer van april tot en met juli, met mei als topmaand. Tussen alle groene voorjaarsgroente valt de rode rabarber wel op.

Maar wat is rabarber precies?
Hoewel je dit lekkers vaak verwerkt als fruit, is het wel degelijk groente. Het is een struikachtige plant uit de duizendknoopfamilie met donkergroene bladeren. Rabarber staat bekend om haar friszure smaak. Hoe roder de steel, hoe zoeter en zachter de smaak. De zure smaak van rabarber vraagt om iets zoets. Daarom gebruik je hem vooral om compote of een nagerecht van te maken. De bladeren van rabarber zijn niet eetbaar,… →

Het regent

Geplaatst op: 7 jun 2021 Bekijk de video

‘Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. Er kwamen twee soldaatjes aan, die vielen op hun gat!’

Zelf sta je misschien niet te springen wanneer de regen met bakken uit de hemel komt vallen. Maar kinderen geven er doorgaans niet zoveel om en zien vooral mogelijkheden voor nieuw spel. En als het nog niet koud is, dan kun je er heerlijk in spelen. Hoera voor de Hollandse lente/zomer/herfst!

Zo zijn er enorme plassen om in te stampen, overheen te springen of doorheen te fietsen. Kun je modderpoelen en moddertaarten maken of je bootje laten varen.

Bekijk dit filmpje maar eens, dan… →

Vacature pedagogisch medewerker specialistische kindzorg

Geplaatst op: 3 mei 2021

Voor onze specialistische kindzorg groep ‘de Bloemenweide’, zijn wij op zoek naar een pedagogisch medewerker, die ons team komt versterken voor 23 tot 36 uur per week . Gaat jouw hart uit naar jonge kinderen? Ben jij pro-actief en zelfstandig? Dan zijn wij opzoek naar jou!

De specialistische kindzorg groep: ‘de Bloemenweide’ is onderdeel van de agrarische kinderopvang organisatie genaamd ’t Schoapie. De natuur en dieren staan centraal binnen onze organisatie. Kinderen worden dagelijks in contact gebracht met alle facetten die de natuur te bieden heeft. Natuurlijk leren is dan ook ons uitgangspunt.

De pedagogisch medewerkers van de Bloemenweide dragen zorg… →

Vacature pedagogisch medewerker voor onze BSO

Geplaatst op: 3 mei 2021

Voor onze kinderopvang- peuterwerk en BSO groep zoeken we een pedagogisch medewerker. Wij zoeken dan ook niet zomaar iemand, maar een unieke groepsleid(st)er, die net als de kinderen vies mag worden…

Je zet je eigen talent in om de organisatie verder te ontwikkelen.
Je bent een aanvulling voor het team van ’t Schoapie.
Gaat jouw hart uit naar jonge kinderen?
Ben jij pro-actief en zelfstandig? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wie zijn wij!
Kinderopvang ‘t Schoapie is een unieke, professionele kinderopvang in het buitengebied van Mariënheem (gemeente Raalte), met een uitgesproken pedagogische visie. Wij vinden het buiten zijn, het ritme van de seizoenen en het… →

Leren van dieren

Geplaatst op: 8 dec 2020 Bekijk de video

Bij ons op ’t Schoapie lopen er tal van dieren waar kinderen van alles over leren. Zo leren ze varkentjes, kippen en kalfjes voeren. Of ze verzorgen de konijnen en geitjes. Kinderen genieten als ze iets voor onze dieren kunnen betekenen. Dat is zo mooi om te zien!

Gonnie en Gijsje

Geplaatst op: 1 dec 2020 Door: Groep de Biggeties Bekijk de video

Gonnie en Gijsje zijn afgelopen voorjaar geboren bij ’t Schoapie.
Ze wonen bij de groep de Biggeties.
Gonnie en Gijsje zijn vriendjes. Dikke vriendjes.
Overal waar Gonnie gaat, gaat Gijsje. Of toch niet?

Samen gaan ze op ontdekkingstocht bij ‘t Schoapie.
Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze?
Gonnie en Gijsje beleven nog veel meer avonturen bij ’t Schoapie op de boerderij!
Bij ’t Schoapie is iedereen welkom om mee te spelen en te zingen. Kom jij ook?

Herfst bij ’t Schoapie

Geplaatst op: 1 dec 2020 Bekijk de video

De wind waait, de wind waait,
De blaadjes van de bomen.

De wind waait, de wind waait,
De wind waait door mijn haar.

De wind waait, de wind waait,
De herfst is weer gekomen.

De wind waait, de wind waait,
Alles door elkaar.

Tekst en muziek: Betty Sluyzer en Michiel Megens

Niet bang voor een beetje water

Geplaatst op: 12 nov 2020

Op de peutertuin zijn wij niet bang voor een beetje water. Met onze laarzen aan kunnen we lekker door de plassen stampen. En als het regent, zingen we dit liedje:

Tikke takke regen
Tik tak op het dak
Tikke takke regen
Op de wegen
Plens, plens, plas plas plas
Druppeltjes op mijn regenjas

De Bloemenweide omgetoverd tot “de Boerderij!”

Geplaatst op: 1 sep 2020 Bekijk de video

Op de Bloemenweide hebben we momenteel onze ‘eigen Boerderij!”. Op de boerderij kunnen we altijd extra handjes gebruiken! Help jij ons mee?

Blotevoetenpad

Geplaatst op: 25 aug 2020 Bekijk de video

Voelen en beleven met de voeten bij ’t Schoapie

Modderbad bij ’t schoapie

Geplaatst op: 19 aug 2020 Bekijk de video

De modder was je er wel af, het leermoment blijft

Verhuisbericht!

Geplaatst op: 23 jul 2020

Met blijdschap kan ik jullie mededelen dat ik en mijn drie kinderen zijn verhuisd! Boer Martin heeft een prachtig groot hok voor ons in elkaar gemaakt waar we heel veel ruimte hebben om rondjes te rennen. En weet je wat zo leuk is? Alle kinderen van de bloemenweide mogen het hok in lopen om met mij en mijn kinderen te knuffelen.  En als het heel rustig is, heb ik in dit grote hok genoeg ruimte om mijn drie kinderen tegelijk drinken te geven.

Mama Konijn

Pssst….  Wist je dat mama konijn soms uit haar grote hok springt?   Wij denken dat… →

Even voorstellen: de Peutertuin

Geplaatst op: 2 jul 2020 Bekijk de video

Hoi, wij zijn Kaylie en Marion en werken op de Peutertuin.  Op de Peutertuin is altijd van alles te beleven. We ontdekken, gaan op avontuur en zijn al bezig met voorbereidingen voor straks als je naar school mag. Elke ochtend als alle kinderen op de Peutertuin zijn, beginnen we de dag met een “kring”.

We zingen dan altijd een liedje, dat hoor je wel op het filmpje.
Weet je de naam niet van je buurvrouw of buurman? Dan kun je het zelf vragen.
“Hoe heet jij?” Goed hè, dat kan je dan al helemaal zelf!
Vind je het toch een beetje spannend, dan… →

Kukelekuuuuuu!

Geplaatst op: 16 jun 2020 Door: Natasja Walen, de Biggeties Bekijk de video

Bij ’t Schoapie zijn op verschillende plekken kippen te vinden. Maar weten jullie dat bij de groep de Biggeties een hele kippenfamilie woont? Ze heten ‘de tokkies’.

PIP, de haan is de leider, en samen met twee eenden en vijf kippen, woont hij in een prachtig kippenpaleis in de schuur. Samen met de kinderen verzorgen we de Tokkies. We voeren ze elke dag, zorgen dat er vers water in het zwembad zit en we knuffelen regelmatig met PIP.  Maar het zijn ook kleine boefjes, want weten jullie wat ze allemaal doen? Stiekem in de zandbak spelen tussen de kinderen, de eenden plagen… →