Bewegen en buiten

Waarom opvang op de boerderij voor jouw kind? Omdat het voor alle kinderen extra leuk én educatief is! Al jong in aanraking komen met dieren en natuur wie wil dat nou niet? Je kind leert hoe mooi en bijzonder onze omgeving is. Ze krijgen respect voor dier en natuur. Dat vormt ze voor de rest van hun leven. Bovendien is buitenlucht gezond. En bewegen is bij ons een must! In principe zijn we altijd buiten. Maar geen paniek, bij slecht weer hebben we een overdekt gedeelte om droog te spelen. Maar altijd maken we weer de link met buiten … Want ook bij slecht weer willen we samen genieten van de buitenlucht.

Samen met de dieren
Als je ’t Schoapie heet, mogen schapen natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog, je kunt er niet omheen. Maar naast schapen lopen er tal van andere dieren waar kinderen van alles over leren. Ze leren varkentjes, kippen en kalfjes voeren. Of ze verzorgen de konijnen en geitjes. Kinderen genieten als ze iets voor onze dieren kunnen betekenen. Dat is zo mooi om te zien! Daar doen we het elke dag voor.

De natuur daagt je uit
Als je van nature niet zo beweeglijk bent, dan word je dat wel in onze natuurtuin. Daar kunnen kinderen naar hartenlust rennen, ravotten en op onderzoek uitgaan. Leren en werken in de moestuin bijvoorbeeld. Of hun eigen producten in de tunnelkas kweken. Dat is niet alleen superleerzaam, onze natuurtuin stimuleert ook nog eens motorische ontwikkeling. De hele dag in beweging op steeds verschillende ondergronden, is essentieel voor de ontwikkeling van het lichaam. Ook daar wordt bij ’t Schoapie aan gedacht.

Buiten slapen?
Ook de allerkleinsten kunnen op ’t Schoapie genieten van de buitenlucht. Jouw kindje kan zelfs buiten slapen, als je dat prettig vindt. Buitenlucht is namelijk gezond voor iedereen. Ook de jongste kinderen laten we genieten van de gezonde plattelandslucht.

Enthousiast geworden?