de Bloemenweide & BSO

Elk kind heeft recht op de beste opvang. Op ’t Schoapie is plek voor iedereen. Voor specialistische kindzorg hebben wij de Bloemenweide. Het dagritme is hier aangepast op de wensen van de kinderen. Dit biedt duidelijkheid en rust. Wij passen onze begeleiding aan op de unieke behoefte van jouw kind. We werken in kleinere groepen, zodat ieder kind goed in beeld is.

De Bloemenweide heeft een dagopvang en een buitenschoolse opvang. Van 2 tot 13 jaar kunnen kinderen bij ons terecht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze specialistische begeleiders. Zij vertellen je alles over de Bloemenweide.

Wat is specialistische kindzorg?

Heel simpel … dat is begeleiding als de ontwikkeling van je kind iets extra’s vraagt. Dat kan van alles zijn. Op pedagogisch gebied qua gedrag of op spraak, taal of motoriek. Ontwikkeling is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daar stemmen we ons aanbod op af. We staan altijd open voor vragen van ouders. Ook geven we graag praktische tips en denken we mee in de opvoedingsondersteuning.

Zorg op maat

Op de Bloemenweide lopen veel experts rond. We werken samen met allerlei specialismen onder één dak. Fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, verpleegkunde en orthopedagogiek. Zo krijgen kinderen altijd de juiste zorg. De beste begeleiding die bij ze past.

Vaste gezichten

Op de Bloemenweide is het nog belangrijker dan op de andere groepen: vaste gezichten. Kinderen raken vertrouwd met onze vaste medewerkers. Die band is heel belangrijk. We werken intensief met jou samen. Zodat we snel kunnen schakelen en de lijntjes kort zijn. Zo vormen we met jou als ouder een team.. Samen krijgen we alles voor elkaar.

Spelen en zorg tegelijk

De Bloemenweide is ruim opgezet met mooie, rustige en natuurlijke buitenspeelplaatsen. De speelplaatsen bieden uitdaging voor alle kinderen. In de centrale groepsruimte hebben we een snoezelruimte, drie slaapkampers en een badkamer. Zo is zorg altijd dichtbij.

Als het weer tegenzit gaan we binnen spelen. Dat kan in onze overdekte speelplaats. Ernaast zitten twee kamers voor therapieën. Door ze bij de speelruimtes te zetten, worden de therapieën vanzelf laagdrempeliger. Zo moet het ook. Spelen en zorg gaan hand in hand.

Zo normaal mogelijk

We proberen om een vast dagritme aan te houden. We willen namelijk dat de opvang zo normaal mogelijk verloopt voor je kind. Lekker meedoen waar het kan, speciale zorg waar het moet. Daar geloven wij in. We werken met een duidelijk dagritme en met een vaste structuur. We stemmen het ritme af met de groep, maar natuurlijk ook met het individuele ontwikkeltraject van jouw kind. Dat overleggen we met jou en eventuele externe begeleiders. Zo plannen we alle therapieën en zorgmomenten in het dagritme. Door goed te plannen ervaart ieder kind rust en structuur op ’t Schoapie.

Dat duidelijke ritme zit er niet voor niks in. In de opvang zijn we namelijk druk bezig met de overstap naar de basisschool. Dat vraagt wat van een kind. Daar bereiden we ze optimaal op voor. We werken daar langzaam maar zeker naar toe. Eerst de basis en stapje voor stapje komen we dichterbij. Op de buitenschoolse opvang geven we kinderen die uit school komen juist rust en ontspanning na een drukke schooldag.

Enthousiast geworden?