Buitenschoolse opvang "Drie leeftijdsgroepen"

Twee groepen van ongeveer twintig kinderen en één groep van ongeveer 12 kinderen die lekker buitenspelen, met dieren werken en genieten van de natuur. Maak kennis met de Hooizolder, de buitenschoolse opvanggroepen van ‘Schoapie. Jouw kind is van harte welkom, ook als hij ergens anders kinderopvang heeft gehad. De Hooizolder 1 (4-6 jaar), 2 (4-12 jaar) en 3 (7-13 jaar) hebben allen een grote groepsruimte waar kinderen tekenen, knutselen, kleien, lezen, chillen … en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We maken duidelijke keuzes, wel: lego, poppen, knuffels, knutselen en speelgoed. Maar geen: PC, spelcomputers of televisie. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zelf leren spelen.

Naar buiten!

Op een boerderij willen we het liefst buiten zijn. Jouw kind gaat dan ook lekker de frisse lucht in, zodra het ook maar even kan. Stoeien in onze buitenspeelruimten, wandelen door de natuur en genieten van onze dieren. Kinderen mogen dieren voeren, verzorgen of gewoon even knuffelen.

Een dagje op de Hooizolder

De scholen gaan uit. Genoeg stilgezeten! Op naar ’t Schoapie. We halen de meeste kinderen op met de bus, of de bakfiets. Vaak wachten ze ons al vol spanning op. Rond half vier zit de keet vol. Dan is het tijd voor wat drinken met een stuk fruit. We praten samen over school en wat iedereen heeft meegemaakt. Zo leren we ook om te luisteren. De een kan wel door blijven praten en de ander wacht liever even af. Dat mag allemaal. Het belangrijkste is dat iedereen zich kan uiten. Ok, aan de gang. We hebben altijd buitenspellen en activiteiten voorbereid. Maar de kinderen kiezen. Er komen altijd wel ideeën. Trampolinespringen, voetballen of tennissen en Martins favoriet: helpen met de schapen. Nu al? Roepen kinderen om half vijf. Ja helaas… de eerste ouders staan er alweer. De rest speelt nog even door tot ook zij worden opgehaald.

Vaste openingstijden en dagdelen

Voor de opvang van je kind wil je duidelijkheid. Het hele jaar door. Daarom is ’t Schoapie het hele jaar geopend van maandag t/m vrijdag van 7:15 tot 18:15 uur. Met uitzondering van de officiële feestdagen.

Het uurtarief voor 2024 is 9,44 euro. Daar komen de kosten om jouw kind van school te halen bij. De BSO is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De aanvangstijd van de opvang is afgestemd op de tijden van de school van jouw kind. Omdat we graag vastigheid voor kinderen willen, is de minimale afname één middag per week.

Wij hebben de BSO opgedeeld in drie verschillende groepen. 4 tot 6 jaar, 7 tot 13 jaar en 4 tot 13 jaar.

Vakantie wat nu?

Moet je elke keer vrij nemen als je kind vakantie heeft? Wat ons betreft niet! Wij bieden namelijk vakantieopvang voor de kinderen van de BSO. Zo kunnen kinderen de hele dag bij ons spelen en kun jij lekker doorwerken. Zo neem je vrij wanneer je het zelf uitkomt.

Een dagje vakantie …

Voor de kinderen is het vakantie. Dat betekent, een losser ritme, iets meer ontspanning en extra uitjes. Daar zorgen we dan ook voor! We eten twee keer per dag fruit en drinken er wat bij. Tussen de middag gaan we lekker eten. Dan weer een tosti, dan een zelfgeraapt eitje.

Elk seizoen beleven

De vakantie is voor iedereen bijzonder. Daarom maken we elke vakantiedag tot een feestdag. In het voorjaar en de zomer gaan we er lekker op uit. Picknicken in het weiland, wandelen in het speelbos of in het Boetelerveld. In de winter gaan we samen de koeien voeren. Dan kijken we direct even of de konijnen lekker aan het spelen zijn. En zijn er kuikentjes geboren, dan gaan we ontdekken hoe ze zich warm houden.

Kinderen zijn creatief, ze hebben altijd wel ideeën. Wie zijn wij of daar niet naar te luisteren? Willen ze een hut bouwen? Of liever aardbeien en komkommers plukken? Dan doen we dat!

Vaste tijden in de vakantie

Ook in de vakantie van je kind wil jij duidelijkheid. Daarom hebben we tijdens schoolvakantie vaste openingstijden. Een vakantie dag is van 7:15 tot 18:15 uur.

Enthousiast geworden?